Thea Hanssen tok sølv i NM ultra terreng

Den tidligere Bardufoss-jenta Thea Hanssen (24) overrasket både seg selv og andre da hun i helga løp inn til sølv i NM-øvelsen ultra terreng i Molde i klasse damer 23-34 år. Dette gjør at hun kan stille i VM i denne øvelsen i Thailand i februar.

PREMIEUTDELING: Thea Hanssen (t.v.) får her sin andrepremie i NM 50 kilometer kvinner 23-34 år i ultra terreng i Molde.  Foto: Privat

sport

Ultra terreng er et fjelløp som går over 50 kilometer i forskjellige høyder, opp til 2800 høydemeter til sammen. Det er en øvelse Thea Hanssen startet opp med da hun flyttet fra Bardufoss til Tromsø og begynte på lærerstudiene. Etter at hun var ferdig med lærerutdanningen har hun nå fått jobb i Tromsø som kontaktlærer i høst.

– Et slikt ultra terreng løp er egentlig veldig tungt og krevende, men gøy etterpå når man endelig er kommet i mål. Thea Hanssen forteller at hun løp sitt første fjelløp i 2018.