Asgaut (73) er med på hvert eneste o-løp: – Dette holder meg i form

I 1963 stilte Asgaut Løkse opp i sitt første o-løp. I en alder av 73 år var Asgaut Løkse igjen å finne på startstreken da Sørreisa O-lag avsluttet o-sesongen med O-jakt nummer 14 denne sesongen.

STARTSTREKEN IIGJEN: O-veteranen Asgaut Løkse stile opp igjen da Sørreisa O-lag arrangerte sesongens o-jakt nummer 14 i år på Bardufosstun - det er sesongens siste.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Den spreke 73-åringen løp på torsdag løypen som var 2,3 kilometer, og med tida 30.18 som han ble klokket inn til i sesongens siste løp var han ti minutter foran toeren som løp denne distansen. Da Folkebladet sa til ham at man ikke akkurat kunne kalle han noen ungdom lenger, nikket han seg enig idet.

Har vært med i samtlige løp

– Nei, jeg har jo drevet med orientering siden 1963, så det har jo blitt noen tiår med løping med kart og kompass i skogen. Jeg hadde en liten sleiv på en av postene i dag, men stort sett gikk det greit.