Molly kom seirende ut av ultraløpet: – Det var bare et treningsløp

Favoritten i kvinneklassen, Molly Bazilchuk fra Sky Blazers kunne slippe jubelen løs i mål som vinneren av ultraløpet på 100 kilometer fra sør til nord på Senja.

SEIER: Forhåndsfavoritten Bazilchuk fra Trondheim vant til slutt ultraen med over 30 minutter i kvinneklassen.   Foto: Mathias Brobakk Nordgård

sport

Med tiden 17 timer og 31 minutt var hun et godt stykke bak rekorden på 15:58 satt av Sylvia Nordskar i fjor. Til forskjell fra fjoråret var det imidlertid bedre vær og flere snørenner å skli på nedover. For ordens skyld er Bazilchuk en av Norges beste ultraløpere.


Klinket til med ny rekord: – Gud så gøy

Før Sans Senja Skyrace braket løs hadde primus motor Kjell Harald Horn gått ut i media og sagt at han ikke trodde på nye rekorder i årets utgave av løpet.


– Det var fryktelig tungt. Det var sol ved start og alle sto å gledet seg til vi kom opp i fjellet, så kom vi opp i fjellet og der var det tåke. Det var fryktelig vanskelig å finne frem — det var litt flagg og varder her og der, men det var såpass mye tåke at man ikke kunne se det. Vi var en gjeng som gikk sammen en del så da kunne vi jo «ta» hverandre i å gå feil.