15.000 yngres-kamper i håndball er utsatt — nå slår forbundet alarm

Håndball-generalen Erik Langerud er bekymret for frafallet etter at 15.000 kamper for yngres er utsatt så langt i sesongen. Idrettspresidenten sendte fredag en bekymringsmelding til regjeringen.

BEKYMRET: Håndball-generalen Erik Langerud er bekymret for frafallet etter at 15.000 kamper for yngres er utsatt så langt i sesongen. Idrettspresidenten sendte fredag en bekymringsmelding til regjeringen.  Foto: Folkebladet

sport

To av tre håndballspillere er jenter og kvinner. Det betyr at corona-utsettelsene går ekstra hardt ut over dem, fastslår håndballforbundets generalsekretær.

– Nå er «alt» stengt. Det er i utgangspunktet bare elitehåndballen som får spille, takket være egne protokoller. Til sammen, med yngres og senior, har vi utsatt 27.000 kamper denne sesongen. 15.000 av dem er fra yngres, forteller Erik Langerud.