Klæbo slo tilbake: Tok Valnes på sprinten

Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo knivet som ventet om seieren i norgescup-sprinten på Lygna. Denne gangen var det trønderen som hadde det sterkeste kruttet å by på.

SLÅTT AV KLÆBO: Erik Valnes under sprint prolog i Norges Cup på Lygna fredag.  Foto: Terje Pedersen

sport

Landslagsduoen hadde få problemer med å ta seg til finale. NRK-kommentatorene påpekte også at begge så ut til å spare på kreftene i både kvartfinalen og semifinalen.

I finalen sto seieren mellom Klæbo og Valnes. I Ruka var det Valnes som slo Klæbo og vant sitt første individuelle verdenscuprenn. Men i norgescupen på Lygna fredag fikk Klæbo sin revansje.

– Det hadde vært artigere å slå ham i Ruka, innrømmer Klæbo overfor NRK.

– Jeg er godt fornøyd. Det er lenge siden forrige skirenn, i alle fall siden forrige sprint. så jeg var spent. Men jeg fikk gjennomført en grei sprint, sier Valnes til NRK etter målgang.

Valnes: – Kudos til Klæbo

Valnes trøblet litt foran den siste bakken, men var ikke langt bak Klæbo på toppen av bakken før de kjørte ned mot oppløpet.

– Jeg synes jeg traff ganske perfekt bak Klæbo inn mot finishen. Men jeg klarte ikke å komme meg opp på siden, så kudos til han som klarte å forsvare ledelsen, sier Valnes.

Han synes det er godt å være ferdig med dagen.

– Jeg har jo gått lokale skirenn, men tenningen og nervøsiteten rundt en sprint er noe eget. Man er litt analfabet hver gang det er en stund siden man har gjort det. Så det er godt å være ferdig med denne dagen, sier Valnes til kanalen.

Best i verden

Overraskelsesmannen Sivert Wiig tok tredjeplassen.


Gulbrandsen imponerte med finaleplass igjen

Ingrid Andrea Gulbrandsen (21) viste styrke i sprint nok en gang.


NRK-ekspert Fredrik Aukland mener TV-seerne fikk en sprint som forventet.

– Vi hadde forventet en duell mellom Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo. Nå var Klæbo best. Dette er to beste sprinterne i verden, noe de har vist tidligere også.