Hadde stang-ut gjennom hele løpsdagen — leverte seieren til slutt

Han hadde stang-ut gjennom hele løpsdagen. Men da Stian Pettersen måtte vinne årets siste løp, så leverte han varene.

VANT: Stian Pettersen hadde full kontroll på begivenhetene da han tok seieren med Nordby Håp. Seieren i årets siste løp sikret han både banechampionatet på Harstad travpark og landschampionatet blant amatørkuskene.  Foto: Ivar Hjelvik

sport

Det var konklusjonen før årets siste løp var et faktum. Før årets siste løp var han nødt til å vinne årets aller siste løp. Om han ikke gjorde det, så ville rivalen, Mats-Gunnar Ringberg stikke av med årets banechampionat for amatører i Harstad travpark. Kun seier var godt nok for Pettersen i denne sammenhengen. For etter at løpsdagen hadde vært en lang utursrekke for 41-åringen, var tydeligvis nok absolutt nok for Pettersen.

Sveipet rundt feltet

For da Pettersen satte seg opp bak Nordby Håp, visste han at han hadde favoritten i løpet. Og da han fikk smørløpet i andre utvendig, var det en fulltanket hest som kastet loss ved inngangen til siste sving, var det ingen som kunne stå imot avslutningen til hesten, som har vært en vinnerhest gjennom store deler av høsten. Hesten hadde flere lengders ledelse da den svingte inn i oppløpet, Da han så seg tilbake, skjønte han at alt det handlet om, var å kjøre i trav.