Knuste Klæbo i spurten og tok sin første individuelle verdenscupseier: – Det er mange tanker akkurat nå

Det ble en stor dag for Erik Valnes i finske Ruka.

SEIER: Erik Valnes kunne juble for seier på den klassiske sprinten i Finland. Nå slipper han endelig flere spørsmål om når han skal slå Klæbo (til venstre).  Foto: Emmi Korhonen /Lehtikuva

sport

– Jeg har hele tiden hatt troen på at jeg også har noe inne på en avslutning som dette, men i dag fikk jeg det virkelig ut. Det smaker fantastisk godt, sier Erik Valnes til NRK etter klassisk-sprinten i Ruka.

Han har vært på pallen flere ganger og ble i fjor nummer to sammenlagt i sprintcupen. Seieren har imidlertid manglet og han har flere ganger fått spørsmålet om når han klarer å slå tidenes beste sprinter, nemlig Johannes Høsflot Klæbo.

Svaret kom allerede fredag, da han tok Klæbo på oppløpet og staket først over målstreken i Nord-Finland.

– Det er spesielt, det er det absolutt, sier Valnes om sin første individuelle verdenscupseier.

Han har tidligere vunnet verdenscuprenn i lagsprint.

– Det er stort, det er mange tanker akkurat nå. Det føles ikke ut som det er lenge siden man var en liten guttunge som så på tv og øvde litt etterpå. Dette er en drøm og det er enormt stort rett og slett, sier Valnes.

Sprinttrener Arild Monsen er ikke i tvil om at Norge har fått opp nok en ny "supersprinter".

– Ja, det har vi absolutt fått. Erik har gått gradene, blitt sterkere og sterkere og utfordret Johannes i hele år Jeg trodde kanskje ikke jeg skulle ta han i dag, men det gjorde han, sier Monsen.

Det ble trippelt norsk i Ruka. Emil Iversen kapret 3.plassen. Han var samtidig imponert over prestasjonen til løperen fra Sørreisa og BOIF Ski.

– Det synes jeg er artig. Valnes har vært sterk i år og vært rask. Jeg hadde ikke trodd at han skulle ta Johannes, men de er to sinnssykt gode sprintere, sier han.

– Det er rått å slå Johannes. Nå har det kommet en «joker nord», sier Iversen til NRK.

Her fosser sørreisaværingen Erik Valnes (24) inn til mål og sin første individuelle verdenscupseier og henviste Johannes Høsflot Klæbo til 2. plass fredag ettermiddag.