Gunnulfsen vant — Valnes på 14. plass

Erik Valnes med solid gjennomføring på Beitostølen.

14. PLASS: Erik Valnes gikk inn til 14. plass på Beitostølen lørdag. Her fra fredagens sprint.  Foto: Geir Olsen

sport

Fredag tok Erik Valnes en oppskriftsmessig andreplass på sprinten på Beitostølen. Lørdag fulgte han opp med en solid 15-kilometer.

Det var et variert vær med både solskinn, vindkast og et heftig snøvær på Beitostølen lørdag. Forholdene under det 15 kilometer klassiske rennet taklet imidlertid Erik Valnes fra Sørreisa fint og han endte på en solid 14. plass.

24-åringen holdt følge med teten de første 5-6 kilometerne, men derfra og ut tapte han tid til de raskeste.

Valnes ble etter hvert tatt igjen av Didrik Tønseth som startet halvminuttet bak, men klarte å henge på trønderen og holdt ryggen hans helt inn til mål.

Der var han ett minutt og 21 sekunder bak Mikael Gunnulfsen som noe overraskende knuste resten av feltet og vant overlegent. Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to, mens Hans Christer Holund gikk fort på slutten og tok den siste pallplassen.

Førsteårssenior Ingrid Andrea Gulbrandsen imponerte stort med å ta seg helt til finalen på fredagens sprint. På lørdagens 10 kilometer klassiske distanse var det derimot lite krutt i beina og hun endte helt nede på 45. plass. 20-åringen var over fem minutter bak suverene Therese Johaug i mål. Helene Marie Fossesholm og Heidi Weng kapret andre- og tredjeplassen.

Søndag går Gulbrandsen 10 kilometer fristil på Beitostølen. Erik Valnes velger å hvile under herrenes 15 kilometer fristil.