Valnes tok andreplassen i sesongåpningen

Både Erik Valnes og Ingrid Andrea Gulbrandsen leverte i sesongåpningen. Men Johannes Høsflot Klæbo ble for tøff å hanskes med i finalen for førstnevnte.

VIDERE: Erik Valnes tok seg greit videre fra fredagens prolog.  Foto: Terje Pedersen/NTB

sport

I dag startet langrenssesongen med nasjonal åpning på Beitostølen, med klassisk sprint.

Erik Valnes kjempet, som forventet, med Klæbo i finalen, men førstnevnte ble for sterk og stakk av med seieren. Håvard Solås Taugbøl tok den siste pallplassen.

Ingrid Andrea Gulbrandsen fikk det for tøft i finalen og endte sist i finaleheatet, noe som betyr at hun til slutt ender på 6.plass. Men 20-åringen, som er førsteårs senior, kan likevel være svært fornøyd med det hun leverer i dag.

Lotta Udnes Weng vant, foran Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen.

Semifinaler

Ingrid Andrea Gulbrandsen fortsetter å levere på Beitostølen i dag. Hun blir nummer tre etter å ha slått landslagsløper Tiril Udnes Weng på fotofinish i semifinalen.

Tromsø skiklubbs Anna Svendsen vant heatet foran Anikken Gjerde Alnæs.

Erik Valnes gjorde som i kvartfinalen og han tok seg trygt videre til semifinalen, nok en gang foran Ansgar Evensen.

Dermed er to løpere fra BOIF, som begge kommer fra Sørreisa, klare for sprintfinale på Beitostølen.

Kvartfinalene

Ingrid Andrea Gulbrandsen havnet i heat 1 i kvartifinalen. Prologvinner Ane Appelkvist Stenseth var suveren i det første kvartifinaleheatet, mens Gulbrandsen blir slått av Kristine Stavås Skistad på oppløpet.

Med sin 3.plass i heatet må Gulbrandsen håpe på å gå videre på tid. Når alle heatene er unnagjort står Gulbrandsen igjen med beste tid av de som går direkte videre. Dermed er 20-åringen klar for semifinalen.

Erik Valnes gikk i heat 4 i kvartfinalen. Valnes så ut til å ha god kontroll hele veien og han vant heatet greit foran Ansgar Evensen.

– Ser ut som han får en ganske billig kvartfinale. Han vinner greit uten å bruke for mye krefter, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Valnes selv sa imidlertid at han måtte ta i litt ekstra.

– Jeg brukte litt krefter. Ansgar var en konstant plage på innersiden og jeg måtte ta i litt ekstra for å holde teten, sa en andpusten Valnes til NRK-reporter Ida Nysæther Rasch.


Slik gikk prologen

Erik Valnes, som i fjor vant tilsvarende renn, er naturlig nok en av favorittene i år også. BOIF-løperen tok seg enkelt videre fra prologen, bare seksten hundredeler bak Johannes Høsflot Klæbo. Emil Iversen var nummer tre, 3,33 sekunder bak Klæbo.

– Jeg kjenner at jeg har vært litt nervøs de siste dagene. Det bygger seg opp forventninger før sesongstart. Jeg senker skuldrene litt etter prologen, sa Erik Valnes på NRK-sendingen etter prologen.

På damesiden gikk også Ingrid-Andrea Gulbrandsen en knallsterk prolog. Den unge BOIF-løperen, som i likhet med Valnes kommer fra Sørreisa, kvalifiserte seg enkelt, og gikk inn til 11.plass. Gulbrandsen var i mål 7,81 sekunder bak prologvinner Ane Appelkvist Stenseth.

Dette er lovende takter fra Gulbrandsen, som i år er førsteårs senior.

Finaleheatene starter klokka 12.30. Vi oppdaterer hvordan det går her.