Kong Sigurd hadde ingen planer om å spille for TIL da han kom til byen for snart 30 år siden. Likevel ble han størst av dem alle.

Sigurd Rushfeldt er TILs største spiller gjennom 100 år. At han havnet på Alfheim var tilfeldig – og kostet TIL bare 30.000 kroner.

PÅ TAKET AV TROMSØ: Sigurd Rushfeldt poserer foran byen han er blitt kongen av.  Foto: Daniel Lilleeng, iTromsø

sport

(iTromsø) Mange unge og lovende spillere har gjennom årene flyttet til Tromsø. Noen med ambisjoner om å nå langt, andre ville bare spille for moro skyld. Felles for dem alle, ingen kom så langt som en 18-åring som sensommeren 1991 kom til byen for å studere til å bli sivilingeniør.

Sigurd Rushfeldt fikk heller dårlig uttelling på rubrikkannonsen i Nordlys der en ikke-røykende og rolig unggutt søkte etter hybel den 2. og 3. august det året. Telefonene uteble, og han trengte hjelp. For med skolestart rett rundt hjørnet måtte han jo ha et sted å bo.