– Det var steinhardt, men jeg tok meg sammen til en sterk spurt som holdt akkurat, sier Even som egentlig er Harstadgutt, men flyttet til Lillehammer i fjor og nå representerer Lillehammer Cykleklubb. Han forteller at han og Bjørn Martinsen tok et brudd som holdt til mål, og han klarte å ta seieren i år bare en sykkellengde foran Martinsen.

– Vi klare å holde hovedfeltet bak oss i hele løpet, men det var ikke langt fra at de ei stund var i ferd med å innhente oss, sier Even Olsen. Andreas Setting (klasse M 40-49) fra Tromsø Cykleklubb ble denne gang fjerde beste rytter totalt i mål, men vant sin klasse.

Årets vinnertid var i imidlertid ti minutter svakere enn fjorårets bestetid i Tour de Senja. Tiden som Erlend Sundstrøm fra team ZU4R syklet inn til i fjor lød på 3,36,16, ei tid som viser seg å være så sterk at det skal litt til før den slås. I hvert fall var syklistene som syklet Senja Rundt på lørdag langt fra å kunne true denne tida.

Tour de Senja som er et samarbeide mellom IL Foss og Senja sykkelklubb starter i Skaland sentrum, går til Silsand og fortsetter nordover til Mefjordbotn der man sykler videre til Senjahopen, gjennom to tunneler før løperne sykler i mål i Bergsbotn. Tour de Senja arrangeres for niende året , og har altså tiårsjubileum neste år.