- Det er fantastisk at ARN i år går gjennom Sørreisa slik at vi blir satt litt på kartet, sier Ronald Amundsen, Elin-May Nicolaisen, Johannes Haldorsen, Torfinn Hansen og Roald Selseth i den lokale Lions-klubben i Sørreisa til Folkebladet.

Les alt om Arctic Race her

Her gjør de seg klar for påstå langs veien og heie på rytterne.

I anledning rittet hadde Wendy Berg satt opp en frisørsalong på gata i Sørreisa sentrum, hvor barna fikk tilbud om gratis farge for å pynte seg til ARN.

Folkebladet-TV: Her går starten av andre etappe på Sjøvegan

Og det er mye som minner om folkefest i Sørreisa. Elsa Helen Flaate og Sissel Sørfosbog fra Sørreisa Husflidslag står blant annet klar på veien ved Krogstadtunet i Sørreisa med gigantiske strikkepinner for å ta imot Dag Otto Lauritzen og rytterne når de kommer forbi Sørreisa like før klokka 15.

Fra taket av fjøsen på Krogstadtunet øvde Ingrid Krogstad på å blåse neveluren fredag formiddag i timene før rytterne skulle ankomme.

Folkebladet-TV: Stor stas med minutgave av Arctic Race

Sørreisa Husflidslag har slått ut et langt piknikkteppe på jorde ved Krogstadtunet. De koser seg i sola mens de venter på syklistene.

- Vi synes det er kjempefint at sykkelrittet går igjennom Sørreisa. Det er rein reklame for kommunen, sier Jorun Nikoline Isaksen til Folkebladet.

Sørreisa Husflidslag med Jorun Nikoline Isaksen (til venstre), Marit Solvang og Åshild Krogstad (bak). Foto: Susanne Noreng
Fra venstre: Ronald Amundsen, Elin-May Nicolaisen, Johannes Haldorsen, Torfinn Hansen og Roald Selseth. Foto: Susanne Noreng
Ingrid Krogstad blåser i neveluren fra taket av fjøsen på Krogstadtunet. Foto: Susanne Noreng
Fra venstre: Isac Nikolaisen, Nora Nikolaisen, Bettine Gundersen, Wendy Berg og Olander Gundersen. Foto: Susanne Noreng