Forsvarte seieren

For andre året på rad stakk Dan Erik Hansen av med seieren i eliteklassen i «Tour de Senja». Totalt 145 syklister deltok under årets sykkelritt.

NY SEIER: For andre året på rad vant Dan Erik Hansen eliteklassen i "Tour de Senja". På bildet f.v: Audun Fløtten, Dan Erik Hansen og Odin Knutsen.   Foto: Trygve Grønning

JEVNT: Audun Fløtten,Dan Erik Hansen og Odin Knutsen fulgte hverandre tett hele rittet.   Foto: Trygve Grønning

sport

FINNSNES:  – Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde ikke forventet å stikke av med seieren etter å ha sett startlisten. Audun Fløtten (Team Ringerikskraft) og Odin Knutsen (TVK) er sterke klatrere, så jeg forventet egentlig å bli kjørt av i bakkene, sier Dan Erik Hansen (Varanger SK).

Audun Fløtten, Odin Knutsen og Dan Erik Hansen rykket tidlig ifra resten av feltet og syklet side om side helt frem til oppløpet.

– Vi kom avgårde med en gang, opp første bakken en syv-åtte mann. Men så samlet feltet seg igjen i bunn av bakken. Da gikk Audun til sammen med Odin også støtet jeg etter. Så ventet de på meg. Så kjørte vi sammen hele veien egentlig. Helt til det var 5 kilometer igjen, da begynte vi å lure på hverandre, sier Dan Erik Hansen.

Ny rekord

Det ble et spurtoppgjør mellom de tre løperne. Dan Erik Hansen kom så vidt først over målstreken med tiden 3.47.01 – det er ny rekord på den 134 kilometers lange løypa.

Følte du deg sikker på seier da det var én kilometer igjen?

 – Da hadde jeg ganske god kontroll. Man har jo aldri helt kontroll, men jeg var ganske sikker på spurten min, sier Dan Erik Hansen.

Rittleder, Bård Lysberg, var meget fornøyd med arrangementet og imponert over syklistene.

– Det er sterkt. Med tanke på hvor mye trening og antall løp de har i kroppen. Vi setter pris på at så profilerte syklister kommer hit. Det er et tegn på at rittet begynner å bli godt innarbeidet.

– Jeg synes arrangementet gikk strålende. Ingen skader. Alt godt gjennomført. Super innsats fra syklister, hjelpebiler og folk i komitéen.   

Populært sykkelritt

Totalt deltok det 145 ryttere på årets utgave av «Tour de Senja». Av de 145 var det 99 ryttere som syklet den 134 kilometers lange løypa. I tillegg var det åtte damer som syklet 127 kilometer i den nye eliteklassen for damer. Der var det Martine Fon (CK Viktoria) som tok en knepen seier foran Kirsti Kolseth (IF Frøy).