folkebladet

Siste nytt om korona

  • Siste nytt
  • TV
  • Mer om korona

Stor etterspørsel på helse- og omsorgspersonell

Det er fortsatt høy etterspørsel på helse- og omsorgspersonell i Norge. I snitt har det vært 9 prosent flere stillinger sammenlignet med samme periode i fjor.

Folkehelseinstituttet: Snart tomt for influensavaksine

Folkehelseinstituttet har rundt 60.000 doser vanlig influensavaksine igjen til risikogrupper og helsepersonell. De skal rasjoneres slik at flest mulig skal få.

Nakstad: – Må gjøre endringer for å få kontroll på pandemien

270 personer har det siste døgnet blitt registrert koronasmittet i Norge. Det gjør at vi nærmer oss nivået fra mars.

Stenger dørene ut året etter brudd på smittevern

Svingen pub i Heggelia er stengt etter gjentatte brudd på smittevernreglene. Nå er det bekreftet at de holder stengt til etter jul.

Nav-opprydding fem måneder forsinket av koronastans

Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) sier det fortsatt vil ta tid før alle ofre i Nav-saken får en endelig avklaring på sakene sine.

Måtte stenge utested: – Vi avviste sikkert 200 personer i døren

Innehaver Jan Johnsen sier de ikke ønsker å verken provosere politi eller smittevernlege, og vil holde stengt Svingen pub inntil videre.

Styrere mener smittevern tærer på barnehagenes økonomi

Mange barnehager får ikke dekket utgiftene de har for å følge smitteverntiltakene, viser en undersøkelse blant styrerne.

Politiet om Hurtigruten: – Foretaket har fortsatt status som mistenkt

Så langt har politiet gjennomført 20 avhør, og jobber nå med å gå gjennom datamateriale i forbindelse med sommerens seilaser med «MS Roald Amundsen».

Nå åpnes alle dørene på bussen

28. september åpnes fordøren på bussen på alle busser i Troms åpner for påstigning, men kun for de som skal lese av reisekort eller betale med bankkort.

Senja kommune snart klar med korona-testsenter på gamle Silsand ungdomsskole:

– Testen var ikke så ille som jeg hadde fryktet

På mandag skal det nye testsenteret for korona være klart for å ta imot for de som ønsker å teste seg. Et viktig tiltak mener kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.

Oppretter teststasjon for korona

Fra mandag 21. september oppretter Senja kommune en egen teststasjon for korona. Teststasjonen er i bygget til gamle Silsand Ungdomsskole.

Linn-Charlotte Nordahl og samboeren ble korona-syke

– Man blir satt helt ut av spill

På en ferietur i Lofoten ble Linn-Charlotte Nordahl fra Sørreisa smittet med koronaviruset. Etter tre ukers isolasjon er hun overlykkelig over å endelig være friskmeldt.

Puster lettet ut – Bedre enn fryktet

NESO-sjef Ruben Jensen puster lettet ut etter gjennomgangen av byggestatistikken i nord pr. første halvår. Til tross for korona-bremsen, er den samlede byggeaktiviteten omtrent på nivå med fjoråret.

Smittet på «Roald Amundsen» — kastet av «Midnatsol»: – Ydmykende

Solfrid Rustad (79) ble coronasmittet på MS «Roald Amundsen». Da Hurtigruten skulle gjøre det godt igjen, ble vondt verre: – Det var så ydmykende, sier Trondheim-kvinnen.

Hurtigruten har holdt tilbake informasjon om flere smittede

Flere gjester skal ha testet positivt for koronaviruset etter å ha vært på seilinger med MS «Fridtjof Nansen» i vår.

Beredskapsavdeling for koronasmittede i Målselv klar:

– Håper ikke den må tas i bruk

Det har siden i vår vært jobbet med å få på plass en smittevernavdeling for koronasyke i Målselv kommune. Nå er den endelig på plass.

Fem skjenkesteder har brutt smittevernreglene

Etter det ble foretatt en kontroll på Bardufoss fikk fem skjenkesteder påpakning fra kommunen etter å ha servert alkohol i strid med reglene.

Fem skjenkestederi på Bardufoss brøt smittevernregler:

Innehaver: – Mildt sagt helt jævlig

– De nye smittevernreglene er mildt sagt helt jævlig, sier innehaveren av Pizzakjelleren på Bardufoss.

Slik blir den nye skolehverdagen: – Vi ser veldig lyst på oppstarten

Mandag er det første skoledag etter sommerferien. Den nye skole-hverdagen blir mye lik slik den sluttet før ferien, hvor de viktigste stikkordene er god hygiene og redusert kontakt mellom personer.

Kommuneoverlege: – Vanlig prosedyre å legge inn så mange covidsmittede fra «Roald Amundsen» på sykehus

I alt ti besetningspersoner og én passasjer har vært lagt inn på UNN som følge av covid-19-utbruddet om bord i «Roald Amundsen». Ifølge kommuneoverlege Inger Hilde Trandem er det ingen spesielle årsaker til at en tilsynelatende stor gruppe har vært i behov for sykehusbehandling.

Slik blir smitteverntiltakene i barnehagene i høst:

– Lav terskel for sykdom

Har barnet symptomer må det være hjemme. God hygiene, og kontaktreduserende tiltak. Det er stikkordene for barnehagehverdagen i høst.

Fem personer fra Midt-Troms var passasjerer på Hurtigruta under smitteutbruddet

Fem personer fra Midt-Troms var om bord på hurtigruteskipet hvor det fredag ble bekreftet utbrudd av korona. Ingen av dem har så langt testet positivt.

Stopper alle ekspedisjonscruise inntil videre

Etter utbruddet av koronasmitte på ekspedisjonscruiseskipet MS Roald Amundsen, stopper Hurtigruten inntil videre alle seilinger med ekspedisjonscruiseskipene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og utenfor norsk farvann.

UNN-ansatt dro rett på jobb etter tur med MS «Roald Amundsen»

Personen var på jobb på UNN Tromsø i 2–3 timer før smitteutbruddet på Hurtigruten-skipet ble kjent.