folkebladet

Siste nytt om korona

  • Siste nytt
  • TV
  • Mer om korona

Senja kommune snart klar med korona-testsenter på gamle Silsand ungdomsskole:

– Testen var ikke så ille som jeg hadde fryktet

På mandag skal det nye testsenteret for korona være klart for å ta imot for de som ønsker å teste seg. Et viktig tiltak mener kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.

Oppretter teststasjon for korona

Fra mandag 21. september oppretter Senja kommune en egen teststasjon for korona. Teststasjonen er i bygget til gamle Silsand Ungdomsskole.

Linn-Charlotte Nordahl og samboeren ble korona-syke

– Man blir satt helt ut av spill

På en ferietur i Lofoten ble Linn-Charlotte Nordahl fra Sørreisa smittet med koronaviruset. Etter tre ukers isolasjon er hun overlykkelig over å endelig være friskmeldt.

Puster lettet ut – Bedre enn fryktet

NESO-sjef Ruben Jensen puster lettet ut etter gjennomgangen av byggestatistikken i nord pr. første halvår. Til tross for korona-bremsen, er den samlede byggeaktiviteten omtrent på nivå med fjoråret.

Smittet på «Roald Amundsen» — kastet av «Midnatsol»: – Ydmykende

Solfrid Rustad (79) ble coronasmittet på MS «Roald Amundsen». Da Hurtigruten skulle gjøre det godt igjen, ble vondt verre: – Det var så ydmykende, sier Trondheim-kvinnen.

Hurtigruten har holdt tilbake informasjon om flere smittede

Flere gjester skal ha testet positivt for koronaviruset etter å ha vært på seilinger med MS «Fridtjof Nansen» i vår.

Beredskapsavdeling for koronasmittede i Målselv klar:

– Håper ikke den må tas i bruk

Det har siden i vår vært jobbet med å få på plass en smittevernavdeling for koronasyke i Målselv kommune. Nå er den endelig på plass.

Fem skjenkesteder har brutt smittevernreglene

Etter det ble foretatt en kontroll på Bardufoss fikk fem skjenkesteder påpakning fra kommunen etter å ha servert alkohol i strid med reglene.

Fem skjenkestederi på Bardufoss brøt smittevernregler:

Innehaver: – Mildt sagt helt jævlig

– De nye smittevernreglene er mildt sagt helt jævlig, sier innehaveren av Pizzakjelleren på Bardufoss.

Slik blir den nye skolehverdagen: – Vi ser veldig lyst på oppstarten

Mandag er det første skoledag etter sommerferien. Den nye skole-hverdagen blir mye lik slik den sluttet før ferien, hvor de viktigste stikkordene er god hygiene og redusert kontakt mellom personer.

Kommuneoverlege: – Vanlig prosedyre å legge inn så mange covidsmittede fra «Roald Amundsen» på sykehus

I alt ti besetningspersoner og én passasjer har vært lagt inn på UNN som følge av covid-19-utbruddet om bord i «Roald Amundsen». Ifølge kommuneoverlege Inger Hilde Trandem er det ingen spesielle årsaker til at en tilsynelatende stor gruppe har vært i behov for sykehusbehandling.

Slik blir smitteverntiltakene i barnehagene i høst:

– Lav terskel for sykdom

Har barnet symptomer må det være hjemme. God hygiene, og kontaktreduserende tiltak. Det er stikkordene for barnehagehverdagen i høst.

Fem personer fra Midt-Troms var passasjerer på Hurtigruta under smitteutbruddet

Fem personer fra Midt-Troms var om bord på hurtigruteskipet hvor det fredag ble bekreftet utbrudd av korona. Ingen av dem har så langt testet positivt.

Stopper alle ekspedisjonscruise inntil videre

Etter utbruddet av koronasmitte på ekspedisjonscruiseskipet MS Roald Amundsen, stopper Hurtigruten inntil videre alle seilinger med ekspedisjonscruiseskipene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og utenfor norsk farvann.

UNN-ansatt dro rett på jobb etter tur med MS «Roald Amundsen»

Personen var på jobb på UNN Tromsø i 2–3 timer før smitteutbruddet på Hurtigruten-skipet ble kjent.

Får 10.000 kroner i korona-støtte

Flakstadvåg camping har fått innvilget 10.000 kroner i støtte fra Senja kommune.

Disse skal stå i frontlinja under framtidas kriser

Martine Alise Pedersen (22) og Amalie Seljenes (22) fra Midt-Troms tar for tiden utdanning innenfor helsefag. De er klare og motiverte til å stå i frontlinja i potsensielle kriser som kan ramme samfunnet i framtida.

Kjører fortsatt med redusert tilbud

Søndag morgen kom undertegnede journalist med flyet fra Oslo til Bardufoss, og stilte meg av gammel vane opp for å ta Flybussen til Finnsnes. Denne gangen kom det aldri noen buss. Det kostet meg to timer venting og 1.300 kroner.

Kraftig fall i antall innbrudd under koronakrisen

Etter at koronakrisen inntraff har If skadeforsikring registrert nesten 70 prosent færre innbrudd enn i samme periode i fjor.

Grønt lys for reiser til og reisende fra store deler av Europa

Nordmenn kan fritt reise til en rekke europeiske land fra 15. juli og de påfølgende 14 dagene. Blant landene er Hellas, Italia, Frankrike og Spania.

Tannhelsetjenesten nesten tilbake til normalen

Da koronakrisen begynte stengte tannhelsetjenesten for all vanlig behandling. Akutte tilfeller krevde så mye smittevernsutstyr at pasientene ikke engang klarte å se hvem tannlegen var. Nå oppleves et tannlegebesøk så godt som normalt.

Snakker ut i åpenhjertig intervju: – Har ikke vært så «spelle»-kåt siden 80-tallet

Jørn Hoel snakker ut om korona-marerittet på scenen og om sommerturneen.

Ber samelandsbyene passe på smittetiltak

Ordførerne i Bardu, Målselv, Balsfjord og Storfjord har sendt en henvendelse til samelandsbyene som på grunn av sommerbeite og ber de være oppmerksom på smittetiltak.