Cult Member fra Tromsø, Moillrock fra Honningsvåg og Kristian Kristensen fra Harstad kommer til Buktafestivalen i sommer. Samtlige spiller på festivalen for første gang.

– Buktafestivalen har alltid en høy andel av nordnorske band på plakaten, og likeledes vil det bli i år. Vi skal være et utstillingsvindu for nordnorske rockeband, og trekløveret vi slipper i dag har stor bredde, uttaler festivalsjef Marianne Saus i en pressemelding onsdag.

CULTBAND: Cult Member skal muligens verve noen nye medlemmer under Buktafestivalen. Foto: Buktafestivalen

Cult Member spiller en hissig og hardslående miks av hardcore og thrash metal, Kvartetten har medlemmer flere vil kjenne fra band som Jabba, Die A Legend, The Box of Mothers, Kobol og Reptile Master.

Debutplata «Infinite Death», som ble anbefalt av Feedback, kom høsten 2022.

Buktafestivalen beskriver Moillrock slik: «Bandet er kjent for sine energiske live-opptredener hvor de setter publikum i bevegelse med en eksplosiv kombinasjon av musikk, liv og svette». Honningsvåg-bandet skal åpenbart bidra med høy party-faktor i Telegrafbuta.

STRAIGHT OUTTA HONNINGSVÅG: Moillrock skal forhåpentligvis mollkose seg i Telegrafbukta-fjæra.. Foto: Buktafestivalen

Kristian Kristensen er et kjent fjes fra TV-programmer som «The Voice» og «Hver gang vi møtes. Harstadværingen har i tillegg gitt ut to album fylt av følsom pop, og tidligere spilt på Rakettnatt.