«Ellos eatnu - La elva leve», vant årets publikumspris under TIFF. Det bekrefter festivalen i en pressemelding mandag.

– Jeg er litt tom for ord, sier en glad og rørt Ole Giæver til iTromsø.

– Publikumsprisen er jo direkte tale, fortsetter han.

Gode anmeldelser

Under festivalen har filmen blitt sett av nesten 3000 mennesker til stående applaus og våte øyekroker. Regissør Ole Giæver snakker varmt om møtet med publikum og byen.

— Vi er veldig glade for å ha fått publikumsprisen på TIFF. Hele uka har vi følt på publikums varme.

Det har vært en overveldende opplevelse at så mange mennesker har stoppa oss på gata for å si at de har blitt beveget og rørt av filmen, sier Giæver.

Anmeldelsene har og vært gode over hele landet. iTromsø trillet terningen til fem.

Giæver sier festivalen i hjembyen var veldig hyggelig, og at prisen er et rørende minne fra den gode uka.

– Det var så fint å være i Tromsø igjen. Folk har stoppet meg på gata - både kjente og ukjente - og snakket varmt om filmen. Det gir en veldig god følelse å bli tatt imot på den måten, sier han.

Prisen betyr mye

Han forteller at en publikumspris betyr veldig mye for hvordan han kan markedsføre og presentere filmen videre, og han håper at det lokker flere til kinosalen for å se filmen.

3. februar har «Ellos eatnu - La elva leve» norgespremiere. Og senere i februar skal filmen vises på filmfestivalen i Göteborg, som er Nordens største filmfestival.

– Dit kommer flere store internasjonale aktører, og kan hende blir festivalen et springbrett for filmens videre fremtid. Det blir veldig spennende, sier han.

I Tromsø under hele TIFF

Både Giæver og hovedrolleinnehaver i filmen, Ella Marie Hætta Isaksen, har tilbrakt hele festivaluka i Tromsø og hatt mange møtepunkter med byens publikum.

— Ella og jeg reiser hjem glade og varme om hjertet. Tusen takk til Tromsø og TIFF-publikummet for måten dere har tatt imot filmen på, sier Giæver i en pressemelding fra TIFF.