– Det blir svingende og trivelig jazz, fastslår trombonist Øystein Blix om den forestående miniturneen til Young Flames.

Jazzkvintetten, som har base i Tromsø, er nokså fersk. Ferskinger er de likevel ikke ettersom medlemmene — både de yngre og de eldre — har rikelig med kompetanse og erfaring. Enkelte av medlemmene har spilt sammen tidigere i ulike konstellasjoner, men dette er første gangen de spiller sammen.

– Vi har hatt flere øvingshelger før denne turneen, og jobbet mye. Vi tar dette på blodig alvor, for å si det sånn. Og på en måte blir konserten på Høgtun vår debut, sier Blix.

Fin aldersmessig miks

Young Flames består av erfarne Blix på trombone, vokalist Anna Margrete Bygjordet, som nylig fullførte sin master i musikk, pianist Håkon Asvald, som nylig avsluttet en bachelor i musikk, trommeslager Martin Lien, som er en av Tromsøs mest brukte freelancere og veteranen Dag Okstad med erfaring fra en rekke prosjekter.

De yngste i bandet er i slutten av 20-årene, og de eldste i midten av 50-årene. Det mener Blix er en fordel.

– Har man med noen som er litt eldre, så kan de som er yngre lære veldig mye — men så er dette noe som går begge veier, for vi lærer av de yngre også. Det er det så er så fint med jazz, og sikkert all musikk egentlig, at man får utveksling av kunnskap.

– Hvordan er det å debutere med et nytt band?

– Det er alltid spennende, og vi gleder oss veldig. Jeg synes det er veldig artig å spille på litt mindre plasser, og ikke bare rundt på jazzklubber i byer. Man møter et helt annet publikum, og det er stort sett alltid en hyggelig opplevelse, sier Blix, som mener å møte et publikum som er mer åpent ute på de mindre stedene.

To helt nye scener

Gjennom 30 år har han reist mye rundt i landet med musikken, spesielt i Nord-Norge. Alltid har Blix satt pris på turene ut i perifierien.

– Akkurat den måten å legge opp turneer på er det ikke mange som gjør, men jeg har veldig sansen for de mindre plassene.

– Så du må ikke ha en stor scene?

– Alle scener er bra nok. Vi har jo med en masse utstyr, og det viktigste er at folk er litt nysgjerrige og kommer på konsert for å høre på. Så lenge folk dukker opp, er jeg superfornøyd, understreker Blix.

I forbindelse med miniturneen besøker Young Flames fem steder — Ersfjord, Tromsø, Harstad, Lysnes og Høgtun. De to sistnevnte stedene har trombonisten aldri tidligere holdt konserter.

– Så da blir det to nye prikker på norgeskartet, ler han.

Musikken til Young Flames er en miks av egne komposisjoner og standardlåter, utført i flotte arrangementer og med stemningsfull og swingende framføring.