Været som er meldt for denne historiske 17. mai-dagen er ikke det beste. Likevel skal Folkebladet-TV ut blant folk som feirer dagen og rapportere på direkten.

– Vi har to TV-team på jobb, som skal gi oss smakebiter på hvordan dagen feires på Silsand og på Finnsnes. Det vil også bli direkte-glimt fra andre steder i vårt dekningsområde, sier utviklingsredaktør Trond Sandnes i Folkebladet.

Selv er han på jobb og skal sitte i bilderegien.

Historisk

– Vi har sendt direkte fra 17. mai også de to årene hvor koronaen har styrt oss, men i år blir det spennende å se hvordan vi tar tilbake nasjonaldagen med ordentlige tog og andre aktiviteter når folk kan bevege seg fritt. Sånn sett blir jo dagen historisk, sier Sandnes.

– Så får vi håpe at været ikke blir så dårlig at folk ikke vil bevege seg utendørs, men signalene er at det blir tog — ute, legger han til.

Sendinga ser du på Folkebladet-TV tirsdag fra kl. 10.50

Feiring

På Silsand blir det innslag fra toget og fra Silsandhallen, hvor det etter toget blir underholdning og leker.

På Finnsnes blir det blant annet innslag fra torget med nasjonalsang og tale for dagen. Det vil også bli gjort forsøk på å forevige noe fra den planlagte bilkortesjen.

– Vi har også plan om å være innom både på Sjøvegan og på Tennevoll i løpet av sendinga, sier Sandnes.

Ronny Trælvik skal være utegående reporter på Finnsnes og Silsand, og de som ikke rekker å se sendinga på direkten, kan jo se den i opptak senere.

Har du video fra der du er, kan du sende den inn ved å klikke her — videoer sendt inn før og under sending kan bli tatt med i sendinga (Hvis du bruker mobil: Husk å filme i liggende format)

I videoen under kan du se hvordan fjorårets nasjonaldag ble feiret.