- Norge kan glede seg

Dagfinn Lyngbø på scenen i Kulturhuset på Finnsnes.  Foto: Rune Ottarsen

6

Stereo

Kulturhuset Finnsnes

Stereo
  • Hva: Musikalsk stand up
  • Hvem: Dagfinn Lyngbø med musiker Bjarte Jørgensen
  • Hvor: Kulturhuset Finnsnes
  • Publikum: Stappfullt, 400
  • Stemning: Latterbrøl
kultur

DAGFINN LYNGBØ HAR gjort noe nytt til dette showet. Han har inkludert musikk. Musikken har han inkludert uten at humoren, drivet eller latteren taper seg på noen måte. Det leveres et velprodusert og gjennomført show av høy kvalitet uten å miste tråden noen steder. Lyngbø entrer scenen alene i black box, hilser sitt publikum og forteller at han har gledet seg til turneåpning på Finnsnes. Han åpner rolig, skaper relasjon og kjører i gang med sitt vanvittige lydshow. Lyngbø snakker om det folk kjenner seg igjen i og treffer sitt publikum.

Se Folkebladet-TV: Vellykket turnéstart

HAN GJENGIR LYDER fra alle mulige tekniske og mekaniske hjelpemidler fra kjøleskap til biler. Også tannlegebesøket blir gjengitt med lyd og kommer med et veldig interessant poeng om hvorfor tannlegen bruker maske. De opplagte poengene er lagt bort og poengene kommer overraskende gjennom hele forestillingen. Første møte med musikeren Dagfinn Lyngbø kommer med et korpsinnslag for å overbevise publikum om at korps er kult og tøft ved å skape det han kaller groovy korpsmusikk. Ved hjelp av sin egen stemme, mikrofon og en loop som gjengir den forrige lyden klarer han å kjøre av gårde en fullverdig korpsspilling.

SHOWET ENDRER KARAKTER og de er to på scenen med rekvisitter i form av musikkinstrumenter. Lyngbø har med seg musiker og bestekompis Bjarte Jørgensen på turneen og dette gir et fyldigere show og mer å spille på for komikeren. Lokalkunnskapen sitter og Rossfjord blir plassert i det sosiale landskapet. Han bygger opp sine små fortellinger, skaper gjenkjennelse før han trår til med sine fantastiske lydgjengivelser av en moped i både oppover- og nedoverbakke. Det er levende fortalt med det gode, lekne Dagfinn Lyngbø-smilet og avsluttes hele veien med gode poenger. Vi kjenner igjen typene, han leker med folkesjela og henter opp tidligere poenger. Dette er rett og slett morsomt og veldig underholdende.

HAN FLEIPER MED det meste og også kona med sin sirkelsagsexy stemme får sitt. Darth Vader som stammer, unge «sangtalenter» og kassegitarjentene blir briljant imitert. Musikken som er humoristisk bakt inn i forestillingen skaper variasjon og gir trøkk og liv fra scenen. Lyngbø er god på kombinasjonen av lyd og kropp og de små detaljene han viser med kroppsspråket som gjør at forestillingen aldri dabber av, men holder høyden. Den største kvaliteten er at det alltid kommer et poeng, i tillegg til at det på en måte kommer ekstrapoenger.

TEMPOET ØKER MOT slutten, poengene kommer tettere og latterbrølene oftere. Dette er en forestilling som overrasker hele veien og den enorme kvaliteten hever seg enda et hakk mot et enormt finalenummer i snøstemning. Sammen med sin gode venn Bjarte Jørgensen løftet Dagfinn Lyngbø showet helt til topps. Norge kan glede seg til å oppleve dette showet. Det var så mye mer enn stand up, det var elegant gjennomført og det var skikkelig god underholdning.