Det opplyser Cato Olsen, som tok over som leder for fotoklubben i 2008.

– Jeg ble selv første gang medlem i 2005, etter at en fotointeressert bekjent overtalte meg til å melde meg inn. Da hadde fotoklubben — som før ble kalt Gisund Fotoklubb — ligget nede noen år. Klubben holdt det gående til 2010, da det igjen ble en pause på to år før vi fikk blåst liv i den igjen. Da bestemte vi oss også for å forandre navnet på klubben fra Gisund Fotoklubb til Midt-Troms Fotoklubb, forteller Cato Olsen.

Han vet ikke hvor lang historie fotoklubben har, bare at det har gått litt i rykk og napp.

– Gisund Fotoklubb har tatt noen pauser inn i mellom, det ser ut til at det må være noen ildsjeler i bunn for å holde en slik interesseklubb i live. Det er rart med det, vi lever jo i en ganske travel tid.

Konfirmasjonsgave

– Hvor lenge har du vært interessert i foto?

– Ganske lenge. Jeg fikk et speilreflekskamera i konfirmasjonsgave, siden det har jeg fotografert. En slik hobby er jo litt til og fra. I perioder fotograferer man veldig mye mens det kan gå i mink i andre perioder. Det har jo også litt med hvor opptatt man er på annet hold å gjøre.

– Har du noen yndlingsmotiv?

– Hos meg går det mye på nordlys og landskap, men jeg prøver jo å finne andre motiver også. I den årstiden da det er nordlys knipser jeg mye. Jeg har alltid kamera med meg, og har mer enn én gang måttet stoppe bilen for ta bilder. Jeg klarer ikke å la være når et så spektakulært motiv bare ligger der og venter. Det kan gå ut over nattesøvnen, medgir klubblederen.

(Folkebladet.no - logg inn og les mer i eAvisa fra ca. kl. 02)

Cato Olsen trives med å treffe likesinnede. Foto: Reidar Ingebrigtsen