Spiller inn film i Målselv

I august starter opptakene til "Robert Mitchum Is Dead". Filmselskapet skal rekruttere 50-100 lokale statister.
kultur

Det Tromsø-baserte filmselskapet Sweet Films AS er norsk deltager i den internasjonale filmproduksjonen "Robert Mitchum Is Dead". Filmprosjektet har nå fått nærmere to millioner kroner i produksjonstilskudd fra EURIMAGES, det europeiske fondet for samproduksjon.

Deler av filmen skal spilles inn i Tromsø og Målselv, og opptakene starter i august.

Filmen er en ”eksistensiell road-movie med komiske elementer”, som spilles inn i Alsace i Frankrike, Lodz-området i Polen – og i Tromsø og ved FilmCamp i Målselv i Norge.

Havner i Tromsø

- Det handler om en fransk skuespiller og hans agent som drar til en filmfestival nord for polarsirkelen. Der finnes en hollywood-produsent, og denne agenten ønsker å spille inn sin skuespiller til denne produsenten. Reisen går fra Paris, via Polen og til Tromsø. De havner her i Tromsø, side historien havner her, det står det i manus, sier produsent Joachim Lyng i Sweet Films AS til folkebladet.no.

- Var det dere som kom med ideen om at Tromsø skulle stå i manus?

- Det kan vi ikke påberope oss, men vi er den norske samprodusenten, på linje med en polsk samprodusent. Hovedprodusenten er fransk. Vi har finansiert den norske biten, som tilsvarer 20 prosent av filmen, sier Lyng.

Han forteller at innspillingen her i området går over cirka to uker.

Norske skuespillere

Den belgiske filmskuespilleren Olivier Gourmet, kjent fra blant annet flere av brødrene Dardennes filmer, spiller for første gang en lettere rolle mot spillefilmdebutanten Pablo Nicomedes fra Frankrike.

Også en norsk skuespiller er tiltenkt en større rolle i Robert Mitchum Is Dead.

- Det er ikke klart hvem det blir, så jeg kan ikke gi noe navn ennå. Det er tre-fire roller som skal fylles av norske skuespillere, i tillegg til 50-100 statister. Disse skal vi rekruttere lokalt, sier Lyng.

Filmen "Robert Mitchum is Dead" er et samarbeid mellom filmselskaper i Frankrike, Belgia, Polen og Norge.

Filmselskapet Sweet Films i Tromsø produserer fiksjonsfilm og reklamefilm.