Eirik Dahl"/>

Debutantene

Mens folk flest har sverget til frisk luft og uteaktiviteter i påska så har gutta i Sanity Shed tilbrakt hvert eneste ledige øyeblikk av høytiden i en gammel stall.

  Foto: Eirik Dahl

kultur

- Den siste uka tror jeg at jeg har vært her hele åtte dager, sier gitarist Espen Sørås i Finnsnesbandet «Sanity Shed». Bandet har brukt hele påska på å gjøre ferdig det som i utgangspunktet skulle være en demo, men som nå blir et helt album, og det er ikke få timer de har tilbrakt i Rune Karlsens ombygde studiostall i Kårvikdalen.<\n>- Vi er vel oppe i en femti-seksti timer totalt, sier produsent og tekniker Karlsen der han sitter bak spakene i studioet sitt som åpnet for første band i juni i fjor.

- Og enda er det litt innspilling som gjenstår før det hele er klart til å mikses ferdig, legger han til.

- Stort sett alt er ferdig innspilt. Nå gjenstår det bare noe vokal og et par solopartier, sier Eskild Endrerud og forteller at innspillingene startet i februar hvor trommene ble spilt inn før det ble et lengre opphold hvor bandet var nødt til å prioritere øving og spillejobber.

- Og så skal Svein Kaspersen inn og kore på tittelsporet «Continent Control», det blir tøft, sier trommeslager Kristoffer Vangen som gjorde ferdig sin del først og egentlig har hatt svært så god tid denne påska mens resten av gutta i bandet har svettet inne i opptaksrommet.

- Til å være første gang vi er i studio så har det gått overraksende bra, selv om det er enkelte detaljer som har tatt mye lengre tid enn forventet, sier Eskild uten å ville gå nærmere inn på hva han legger i det. Mens resten av bandet ikke klarer å la være å le sier produsent Karlsen at han burde henge opp ei topp ti liste over antall tagninger på veggen og mer enn antyder at topplasseringa har kommet i løpet av påska.