Reidar Ingebrigtsen"/>

Sørreisajente med i "Hamlet"

Christine Karlsen (21) har fått en rolle i Nordnorsk Scenekompanis oppsetning av "Hamlet".

  Foto: Privat

kultur

Forestillingen er et samarbeid mellom Festpillene i Nord-Norge, Nordnorsk Scenekompani og Hålogaland Amatørteaterselskap, og har premiere under Festspillene i Nord-Norge i Harstad 20. juni, hvor det er satt opp sju ganger. Deretter skal forestillingen spilles helt til 9. juli i Tromsø.

Christine Karlsen blir en del av et ensemble på 24 skuespillere der selveste Maria Haukaas Storeng har rollen som Ophelia. På rollelisten ellers finner man kjente navn som Guri Johansson, Ketil Høegh, Hans Marius Hoff Mittet og Mikkel Gaup.

Christine Karlsen, som nå går på dramalinjen i Høgskolen i Volda, fikk beskjed om at hun var kommet med på det sterke laget 10. mai.

UKM og Talent

– Det var min far som leste om workshopen til oppsetningen på nett og i Folkebladet, og som ringte og tipset meg. Jeg søkte, og ble altså en av de heldige som ble plukket ut, forteller Christine Karlsen.

Christine Karlsen har en aktiv fortid i kulturlivet i Sørreisa, hvor hun har deltatt mange ganger både i Talent og Ungdommens Kulturmønstring. Hun har også både en far, bror og søster som på forskjellige måter driver med musikk, mens hun beskriver moren som en "aktiv tilskuer".

I UKM og Talent gjorde hun alt fra sang og drama til dans og opptredener på rulleskøyter. Men det er teater og skuespill som ligger dramastudentens hjerte nærmest.