Fotefar og Kartellet stiller opp

Fotefar og Kartellet stiller opp med musikk og dans i Mellembygd Samfunnshus lørdag.

DANS: Dansekompaniet Kartellet opptrer forestillingen «Kan du komme ned og hente meg?». 

NYTT: Bendik Lund haanshus og Lena Jinnegren har også helt nytt stoff med seg på denne turneen. 

STAND-IN: Felespiller Nina Fjeldet erstatter Ragnhild Furebotten på denne turneen. 

kultur

MELLEMBYGD: Det er Kalottspel i Målselv som står som lokal arrangør for arrangementet, som altså er satt til lørdag 31. januar i Mellembygd Samfunnshus.

– Vi vil gjerne at det skal finnes en arena for en god, gammeldags dansefest. Da vi likevel skulle arrangere en storsslått aften med to flotte forestillinger tenkte vi at dette ville være en gylden anledning, sier avtroppende daglig leder i Kalottspel, Sigrunn Hauglid.

Danseforestilling

«Kan du komme ned og hente meg?» er dansekompaniet Kartellet andre forestilling initiert og koreografert av Sigurd Johan Heide. Den hadde premiere på Riksscenen i mars i fjor, og er nå på turné i Troms med Folkemusikk Nord.

Danseforestillingen er lagt opp slik at publikum får sitte midt mellom danserne og oppleve forestillingen nært, både når det gjelder avstand og temaet den tar opp.

– Denne forestillingen har et nokså røft uttrykk der danserne utnytter sin kroppslige kunnskap til å balansere mellom lek og alvor til musikk av Ole Morten Indigo Lekang, som trakterer instrumentene trommer og piano, forklarer Sigrunn Haugli, og fortsetter:

– Hele forestillingen er bygd opp rundt det å se livet passere révy, der man husker både det gode og det onde man har opplevd.

Trio

Felespilleren Nina Fjeldet har tatt plassen til Ragnhild Furebotten. Fotefars faste felespiller er for tiden høygravid og har måttet ta en pause fra scenelivet.

– Hun kommer inn som folkemusikkens alibi på denne turneen. Som felespiller er Nina Fjeldet blant annet kjent fra dansespill og som en ypperlig formidler til barn og unge, forteller Haugli.

Fotefar består ellers av Bendik Lund Haanshus og Lena Jinnegren, og har siden oppstarten for sju år siden bygget opp sitt eget repertoar bestående av nordnorsk tradisjonsmusikk, svenske viser, personlige anekdoter samt en hel del egenkomponert musikk.

– Når disse tre musikerne møtes er det rom for musikalsk overskudd og det å kunne leke med uttrykket. Fotefar gjør krumspring innenfor allerede opptråkkede stier, men setter også sine egne fotefar når det trengs, understreker Sigrunn Haugli.