Velsmakende midnattsmedisin

5

Trio. The Northern Lies er en tromsøtrio bestående av Henry Johnsen på gitar/vokal, Anne Nymo Trulsen på tangenter/vokal/ukulele, og Håvard Stangnes på et utall instrumenter.  Foto: Pressefoto

anmeldelser

THE NORTHERN LIES er en tromsøtrio bestående av Henry Johnsen på gitar/vokal, Anne Nymo Trulsen på tangenter/vokal/ukulele, og Håvard Stangnes på et utall instrumenter som gitar, mandolin, pedal steel, bass og munnspill — i tillegg til å synge. Med lang tid bak seg innen ulike musikalske retninger, har de tre truffet hverandre i en spennende blanding av country, folk, pop og rock «n» roll i et norsk-americana-preget landskap. Mellom tromsøpalmer og  ørkenkaktus — mellom Roald Amundsen og James Dean.

GITARIST HENRY Johnsen fra The Considerate Lovers, har skrevet det meste av materialet, og han synger også på de fleste låtene. Hekla Stålstrengas Anne Nymo Trulsen er medkomponist på to låter, som hun også har hovedvokal på, mens Håvard Stangnes med en fortid i Badger og Washington, har vært med å skrive fem av låtene.

TITTELSPORET «Midnight Medicine» er en drivende god åpningslåt. Melodiøs countryrock som umiddelbart vekker lysten på noen skjeer til av den foreskrevne medisinen. Rigabalsam og kaktushonning — lindrende mot så mangt i mollstemt mørketid her nord.

I SAMME behagelige stemningsleie er «Bring Me Back», som gir assosiasjoner til Jace Everett og hans store radiohit «Bad Things». Etter den orgeldynkede balladen «Curtains» og Anne Nymo Trulsens lavmælte «Rain», skrus tempoet og stemningen atskillige hakk opp på «Go Out With Me Tonight». Her smelter British Beat-elementer sammen med country og rockabilly, omtrent slik det ville hørtes ut om The Pussycats hadde spilt «Act Naturally» sammen med Beatles-Ringo.

DENNE SKIVA har både pop/folkrock-låter med flerstemte vokalharmonier og litt dovne cowboysanger med tårevåt steelgitar, der vi ser hovedrolleinnehaveren rolig og ensomt ridende mot solnedgangen.

LÅTER SOM «Long Long Way» og spesielt «Cheap Love» minner litt om Madrugada i deres «Shine»/«This Old House»-epoke.

Men finalenummeret «Come Sunny Days» er en lystig honky tonk-/varieté satire med Nymo Trulsen som vokalist.

«Midnight Medicine» kommer både på CD og vinyl. Coveret er påkostet og forseggjort på alle måter, med retro familieportretter i sort-hvitt, og et informativt hefte med tekster og annen informasjon om innspillingen.

ET HELHETLIG og gjennomført album, som Henry Johnsen og The Northern Lies fortjener mye kudos for.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

anmeldelser