«Et mørkt og dystert romdrama»

Fans av Ridley Scotts mørke univers kan se fram til et dystert drama uten lyspunkter.

STERK Etterhvert som handlingen skrider frem fremstår karakteren som skuespilleren Katherine Waterson (tv) gir liv til som den sterke og handlekraftige kvinnen om bord på ekspedisjonsskipet «Covenant». Folkebladet så filmen på en pressevisning på Finnsnes Kino mandag.  Foto: Twentieth Century Fox

2

Alien: Covenant

anmeldelser

En av disse fansene er Maria Holm Simonsen, som også anmeldte filmen «Prometheus», en slags forløper til «Alien: Covenant», som har premiere førstkommende fredag 19. mai. Hun har selvsagt også sett den første filmen i serien, «Alien - Den 8. passasjeren» fra 1979, som ble Scotts gjennombrudd som filmskaper.

Folkebladet-TV: Se filmtrailer til «Alien: Covenant»

– Jeg har stor sans både for Alien-filmene og Ridely Scott som regissør. Han begynner jo å bli bra voksen nå, men jeg håper at han klarer å lage flere filmer, sier Mari Holm Simonsen, som har mye mer greie på denne tematikken enn undertegnede.

Les også: Maria ga filmen terning fem

En oppfølger på «Alien: Covenant» kan heller ikke utelukkes, da filmen slutter på en måte som muliggjør akkurat det. Altså ikke akkurat lykkelig.

Her er Reidar Ingebrigtsens anmeldelse:

TI ÅR ETTER den mislykkede ekspedisjonen med romskipet «Prometheus» oppdager besetningen om bord på «Covenant» en ukjent planet i verdensrommet. Det blir besluttet å sende ut et mindre landingsfartøy for å se nærmere på planeten, som i første omgang fremstår som en fredet plett i universet. Det er også spor etter det man tror må være mennesker, og etter hvert dukker den eneste overlevende fra «Prometheus»-ekspedisjonen, humanioden David opp.

RIDLEY SCOTT HAR et uttrykk som av og til nærmer seg det surrealistiske, sakteflytende bilder som brytes opp av spenningstopper. Ekspedisjonsmedlemmene har havnet i fiendeland, der hovedtrusselen er en form for organisme som angriper uten varsel. Skal man få et utbytte av «Alien: Covenant» som spenningsfilm bør man tro på skapninger som av og til nærmer seg Disney-figurer. Klarer man ikke det bør man ikke gå og se denne filmen.

DET ER HER undertegnede sliter en del. Det er ganske enkelt ikke mulig å hoppe i stolen når en film blir såpass forutsigbar som dette, selv om Scott gjør sitt beste med å snu opp ned på fiendebildet helt til siste slutt. I en til tider pompøs historie frisker det litt opp når Katherine Waterson i rollen som kvinnen som vokser med oppgaven lirer av seg noen lite smigrende beskrivelser av fienden som mot det meste av odds er kommet om bord i moderskipet. En del spørsmål blir besvart i «Alien: Covenant», så kanskje er det like greit ar Ridley Scott setter sluttstrek her.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

anmeldelser