– Interessen ble større enn jeg hadde tenkt

Lill-Karin Jensen gir ut det fjerde heftet i serien «Senjamønster». Det inneholder oppskrifter på votter til barn i størrelse 2–12 år.

POPULÆRT: I det fjerde heftet i serien «Senjamønster» har Lill-Karin Jensen oppskrifter på votter til barn i størrelse 2 – 12 år.   Foto: Privat

kultur

Den første strikkeboken ga hun ut i 2014, og i 2019 ble det hele to strikkehefter i tillegg til en ny strikkebok. Plagg som varmer og egenkomponerte mønstre er populære. Allerede da hun ga ut det første heftet i 2017 – «Senjavotter og Senjalester» (til voksne) – fikk hun spørsmål om senjavotter til barn.

Utfordring

– Svaret ble at det ikke var plass til øya på mindre votter. Så kom det 2. og det 3. senjamønsteret, som alle er oppskrift på forskjellige plagg i voksenstørrelser, og tanken på barnevotter ble mer og mer aktuell. Dersom jeg greide å redigere øya til et mindre format og bruke et tynnere garn, var det verd et forsøk. I tillegg ville jeg ta bort de lange trådsprangene som måtte veves inn over store deler av øya. Diagrammene ble redigert flere ganger og strikket flere ganger. 2-års-størrelsen ble virkelig en utfordring, men jeg synes selv at jeg kom i mål, smiler Jensen.