– Hvis du ikke tar med deg publikum, kan du like gjerne holde deg hjemme.

Oddmund Finnseth har lansert sitt første soloalbum. Tirsdag 23. november står han på scenen på Hugos med fullt jazzband.

KONSERT: Oddmund Finnseth har lansert sitt første soloalbum, «Dedications». Tirsdag 23. november står han på scenen på Hugos pub på Finnsnes – med en kvartett av landets fremste jazzutøvere.   Foto: Foto: Tromsø jazzklubb

kultur

Bassisten Finnseth, bosatt på Sortland og med røtter fra Sørreisa, har spilt med våre fremste jazzartister, bidratt på et utall innspillinger og vært aktiv i så forskjellige sjangrer som pop, rock, blues, symfonisk musikk, kammermusikk, opera og symfoni. Hans første egne utgivelse kom imidlertid ikke før han fylte 64, konstaterer han. På turneen er Roger Johansen på trommer, Øystein Norvoll på gitar, Alan Barnes på saxofon og Roy Nikolaisen på flygelhorn og trompet.

Latin

– Jeg har vært på Finnsnes før, men en ren jazzjobb – og med mine låter – har jeg aldri hatt der. Det ser jeg frem til, forteller han.