– Merket at tekstene ikke gikk overens med virkeligheten

Moddi har ikke bare latt seg inspirere av tilbakekomsten til Nord-Norge. Han har også benyttet pandemien til å teste ut «møkktungt» arbeid som lakseslakter.

PLIKT: Mens Pål Moddi Knutsen ventet på å kunne fullføre albumet, tok han seg arbeid som lakseslakter hjemme på Senja. – Jeg synes det er en plikt vi visesangere har, å prøve å forstå den verden folk lever i – og som vi synger om, påpeker han selv.   Foto: Jørgen Nordby

kultur

Historiene om det hele kommer på albumet «Bråtebrann» som lanseres 18. mars til neste år. Fredag 15. oktober slipper Pål Moddi Knutsen tittelsporet, opplyser pressemeldingen fra Propeller Recordings.

Opprinnelig skulle tittelsporet på «Bråtebrann» spilles inn 12. mars 2020, samme dag som landet ble stengt ned. I stedet måtte innspillingen gjøres i god koronastil på fire hjørner av landet samtidig: i Tromsø, i Trondheim, på Hamar – og med Moddi selv i oldefarens fjøs hjemme på Senja.