– En innsats det står respekt av

I ett århundre har de bidratt med uegennyttig arbeid for å gjøre samfunnet bedre.

JUBILEUM: Brøstadbotn Sanitetsforening har feiret 100-årsjubileum – her med Brøstadbotn Barnegospel som ett av de kulturelle innslagene. Barnegospelen, som tidligere i høst feiret sitt 40-årsjubileum, mottok en gavesjekk på 1500 kroner fra foreningen.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Lørdag 2. oktober feiret Brøstadbotn Sanitetsforening sitt 100-årsjubileum. Taler og hilsener fra ordfører og besøkende pekte ikke bare tilbake på årene som har vært og betydning foreningen har spilt, men også årene som kommer. Marit Bjørnstad er nyvalgt leder i Norske Kvinners Sanitetsforening. Hennes første offisielle oppdrag var å besøke jubileet i Dyrøy. Det står respekt av innsatsen til Brøstadbotn Sanitetsforening. Protokollene fra slutten av 20-årene og videre fremover forteller om nødsår vi i dag knapt kan forestille oss. Det kunne være snakk om å gi ti kroner til en mann for at han skulle få kjøpt seg nye bukser, eller yte penger til en familie for at de skulle få kjøpt ekstra mat.

– Sanitetsforeningen har vært vesentlig for at samfunnet skulle greie seg gjennom vanskelige år. Bak alt dette ligger drivkraften til å bidra. Dere kan være stolte av historien deres, og dere skal fortsatt skrive historie, sa Bjørnstad i sin tale.