Med dagan i fingertuppan og livet i hjertet

Sigrun Loe Sparboe er en av våre fremste i visesjangeren. Dét opplever du først og fremst når hun står på scenen.

KONSERT: Tolv år etter at hun stod på scenen i kulturhuset med Sigrun and the Kitchen Band, er Sigrun Loe Sparboe tilbake på Finnsnes – på Fruene på torget og på slippturné for sitt fjerde soloalbum på norsk. – Fint å komme tilbake, mener hun selv.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Mye har skjedd på bare et drøyt tiår: Det er 12 år siden hun var på Finnsnes sist, i kulturhuset, med Sigrun and the Kitchen Band. Året før, i 2008, hadde de gitt ut sitt første album, «Blackcurrant and Other Berries».

– Vi hadde fått støtte fra Festspillene i Nord-Norge og reiste på norgesturné. Da utnyttet vi hver krone og dro fra Alta i nord til Kristiansand i sør og hadde 21 konserter på 21 dager. På turneen gikk alt i ett, men jeg husker Finnsnes, og det er fint å komme tilbake, smiler hun.