– Tilbake der jeg startet, i nærheten av havet og fjæra

Første halvdel av Maria Haukaas Mittet nye, musikalske prosjekt er ferdig: Fredag 1. oktober gir hun ut EP-en «Øyliv».

ØYLIV: – Jeg er tilbake der jeg startet, i nærheten av havet og fjæra etter mange år i storbyen, forteller Maria Haukaas Mittet. Fredag 1. oktober slapp hun EP-en «Øyliv».   Foto: Agnete Brun

kultur

Arbeidet med nytt låtmateriale har vært todelt. Mens «Øyliv» kommer nå i høst, lanseres EP-en «Byliv» til neste år. Som artist bærer Maria Haukaas Mittet begge deler i seg, og det musikalske prosjektet speiler mye av hennes egen bakgrunn: fra Lakselvnes på Senja, der hun bodde i oppveksten, til der hun er nå sør i landet, som utøvende artist i et urbant miljø, men med landskap nordfra i både tekst og lydproduksjon.

Sirkelen komplett

– «Øyliv» handler om nysgjerrigheten jeg har rundt tilhørighet. Hva er det som gjør at du hører til? Det er mange nyanser og lag i dette spørsmålet. Jeg har prøvd å favne noe av de tankene i musikken. Personlig har jeg nylig flyttet til Jeløy, så nå er sirkelen på mange måter komplett. Jeg er tilbake der jeg startet, i nærheten av havet og fjæra etter mange år i storbyen, forteller Haukaas Mittet via presseskrivet.