– Så artig å jobbe slik på tvers av generasjonene

I forbindelse med markeringen av Noregs ungdomslag sitt 125 års-jubileum dramatiserer Gisund leikarring eventyret «Ringelihorn» av Regine Normann.

EVENTYR: «Ringelihorn», fritt etter Regine Normann, fremføres til helgen av Gisund leikarring med gode hjelpere – her ser vi prinsen, Kaja Torgersen, møte trollet i Kopperslottet, spilt av Kjell Nyberg.   Foto: Gunder Gabrielsen

kultur

Forestillingen blir fremført første helg i oktober på Silsand og i Vangsvik, forteller Sissel Rabben Berntsen i Gisund leikarring. Her blir det både musikk, dans, dramainnslag og fortelling. På mange vis var det koronapandemien som ble bakgrunn for den kommende oppsetningen.

– Gisund leikarring er en aktiv dansegruppe som har 35-årsjubileum i år. Men på grunn av koronaen kunne vi ikke danse, og da måtte vi finne på noe annet. Dermed fant vi ut at vi skulle dramatisere et eventyr der vi bruker både folkemusikk og folkedans, forteller Berntsen.