– En av de bredeste Fårikålfestivalene som har vært arrangert

Folkemøter, oppfinnerverksted, kor i kål og en 100-årsjubilant: Onsdag 29. september begynner Fårikålfestivalen i Dyrøy.

FESTIVAL: Fårikålfestivalen starter onsdag i Dyrøy – blikket rettes både mot lokal mat og matkultur samtidig som det slås et slag for landbruket og verdien av å bo i levende lokalsamfunn.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Fårikålens nasjonale festdag feires hvert år på den siste torsdagen i september. Fårikålfestivalen i Dyrøy ønsker å rette blikket mot lokal mat og matkultur og samtidig slå et slag for landbruket og verdien av å bo i levende lokalsamfunn.

Det blir en av de bredeste Fårikålfestivalene som har vært arrangert i Dyrøy, mener prosjektleder Kjell-Sverre Myrvoll fra Nordavind Utvikling AS, en av prosjektlederne for deler av fårikålfestivalen i Dyrøy kommune.