Et kor det er godt å ha tilbake

Senja Gospel står på scenen igjen etter en pause på nesten to år. Det føles godt.

KONSERT: Senja Gospel er tilbake etter en lang pause. Solistene Vidar Hartvigsen og Børge Lindberg løftet taket med «Psalm 34» under søndagens konsert i Finnsnes kirke.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Samme helg som gjenåpningen inviterte de til sin første konsert siden 2019: lørdag i Målselv kirke, søndag på Finnsnes. Koret har ikke stått lenge på scenen før du innser at de er et ensemble det virkelig er godt å ha tilbake etter halvannet år med jevnlige nedstenginger.

Senja Gospel rakk en julekonsert og en opptreden på Amfi på Finnsnes i 2019. Hele 2020 forløp uten konserter, og øvinger ble det minimalt med. I helgen stilte de imidlertid både med nye sangere, noe solister og nytt låtmateriale. Ensemblet har siden oppstarten i 2016 alltid tolket gospelbegrepet vidt. Også sanger som ikke umiddelbart forbindes med sjangeren, men som har nyanser av gospel i seg, inngår i repertoaret. Det gir ikke bare større spillerom når setlisten lages, men også musikalsk frihet.