Besøker Finnsnes for første gang med viser på norsk

Fredag 24. september slapp Sigrun Loe Sparboe sitt nye album. Et tett konsertprogram tar henne til Midt-Troms to ganger på lanseringsturneen.

LANSERINGSTURNÉ: Sigrun Loe Sparboe slapp fredag 24. september sitt nye album «Dønninger». Lørdag 2. oktober og torsdag 7. oktober besøker hun henholdsvis Finnsnes og Brøstadbotn.   Foto: Pål Laukli

kultur

Lørdag 2. oktober står Sparboe på scenen på Fruene på torget på Finnsnes, torsdag den 7. oktober besøkes Nordavindshagen og Dyrøy. Det er for øvrig første gang Sparboe kommer med sine norske viser til Finnsnes. Med seg på turneen har hun Mattias Krohn Nielsen på gitarer og Sverre Tollefsen Laupstad på tangenter.

Rendyrket

«Dønninger» er hennes fjerde utgivelse på norsk. Etter flere år i Oslo flyttet hun tilbake til hjembyen Harstad. Der er det nye albumet både blitt skrevet og spilt inn, ifølge presseskrivet. Om enkelte av tekstene har hun sparret med Ola Bremnes, og albumet inneholder også et samarbeid med dikter og forfatter Gro Dahle.