– Nå er det kommunen sin tur til å takke

Lørdagens jubileum for Brøstadbotn Barnegospel hadde en ekstra overraskelse til dirigent Karin Storvoll.

KULTURPRIS: Siden 1987 har Karin Storvoll vært dirigent for et av midtfylkets mest sjarmerende ensemble, Brøstadbotn Barnegospel. Lørdag mottok hun kulturprisen fra ordfører Marit Alvig Espenes under korets jubileumshelg.   Foto: Privat

kultur

Det ble ikke bare konsert og markering i anledning et 40-årsjubileum for et barnekor som har samlet så mange av de siste tiårs unge i Dyrøy – men også en uventet utdeling av kommunens kulturpris. Den gikk i år til Karin Storvoll, som i over tretti år har ledet et av midtfylkets mest sjarmerende ensemble.

Limet i lokalsamfunnet

– I et intervju i menighetsbladet uttrykte du en takk til Dyrøy kommune som har støttet opp om musikklivet i kommunen og sett viktigheten av det som en ressurs i et lokalsamfunn. Nå er det kommunen sin tur til å takke deg, Karin. Det er en fin tradisjon at det annet hvert år gjøres ekstra stas på en person, et lag eller en organisasjon som har jobbet frivillig for å kunne tilby barn, ungdom, voksne eller eldre et godt kulturtilbud i kommunen. Å jobbe som frivillig med kultur og fritidstilbud er en krevende, men givende oppgave, og den er enormt viktig for andre. Kulturen og frivilligheten er limet i vårt lokalsamfunn, påpekte ordfører Marit Alvig Espenes under overrekkelsen.