– Flere grunner til å anbefale forestillingen

Du trenger ikke ha pløyd deg gjennom 2000 romansider for å ha glede av «Don Quijote» på scenen.

DON QUIJOTE: I Riksteatrets oppsetning får man oppleve den ikoniske skikkelsen gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, men publikum møter han også sittende i baren på en luguber nattklubb i vår samtid.   Foto: Stig Håvard Dirdal/Riksteatret

kultur

Riksteatrets oppsetning, fritt etter Miguel de Cervantes og dramatisert av Yngve Sundvor, har allerede høstet strålende kritikker. Dagsavisen belønnet forestillingen med terningkast 5 og konstaterte at den både var lett og underholdende – og ikke krevde at du hadde lest boken på forhånd. Onsdag den 15. september kjøres forestillingen i Kulturhuset Finnsnes.

Fornøyelig

– Don Quijote beskrives som en av verdenslitteraturens mest underholdende og fornøyelige bøker, men som de færreste har lest fordi den er på over 2000 sider! Når nå Riksteatret har gjort teater av boken, tror jeg historien blir lettere tilgjengelig for mange – og ikke minst byr på mye latter. Forestillingen vil jeg anbefale av flere grunner. Den har to meget morsomme skuespillere i hovedrollene: Eirik del Barco Soleglad og Svein Harry Schøttker Hauge. Dessuten får du komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan om hverandre, så dette blir en latterlig tankevekkende aften i teatret. I det hele tatt: den perfekte anledning for en etterlengtet, sosial kveld i kulturhuset med kohorten, forteller Vibeke Johnsen, markedskonsulent og teaterkontakt ved Kulturhuset Finnsnes.