– Det ligger utrolig mange muligheter i bygget

Etter halvannet år og tusenvis av dugnadstimer: Lørdag er det offisiell åpning av Sløydsalen på Heimly.

OFFISIELL ÅPNING: Etter tusenvis av dugnadstimer er det lørdag klart for offisiell åpning av sløydsalbygget på Heimly. En formidabel innsats, mener Margoth Hovda-Lien, Stein Resvoll, Trohn Henriksen og Hans Karolius.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Ser man seg rundt i bygget på Heimly, er det imidlertid utrolig å tenke på hva som faktisk er gjort på den korte tiden. En funksjonell sløydsal nede, et livssynsåpent forsamlingsrom i andreetasjen – i et hus der sjelen er ivaretatt gjennom både historikk og samtidig moderne, universell utforming. I sommer var kunstutstillingen under «Sporløft»-prosjektet her, og i helgen var det konfirmasjon. Senere i september er det to navnefester, i oktober nye konfirmasjoner. Det er allerede gjort bookinger som ligger to år frem i tid.

Aktiviteter

Men lørdag er den høytidelige åpningen, den offisielle, forklarer Margoth Hovda-Lien, styremedlem i Sløydsalens venner.