– Blir glad av å spille igjen

Jørn Hoel har ikke vært så spillesugen siden gamledager. Denne uka besøker han Midt-Troms.

SPILLESUGEN: Jørn Hoel turnerer Midt-Troms – her fra en konsert på Finnsnes i 2020.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Målselv kirke tirsdag kveld, onsdag Bardu, torsdag Dyrøy og fredag Torsken. Hoel turnerer med «to groove-arbeidere», Alexander Pettersen på cajun og Tore Blestrud på pedalsteelgitar. Låtmaterialet spenner fra det mest kjente fra 80-tallet til 2000-tallet, og musikalsk flørtes det med både latino, soul og blues.

– For min egen del har jeg ikke vært så spillesugen siden gamledager. Det er så artig å spille med dette lydbildet som vi har. Pedalsteelgitar er ikke er så vanlig å se på norske veier, men det er et fleksibelt instrument som ikke bare brukes til køntri. Vi spiller både visesang fra 80-tallet, visepop, latino og blues. Jeg har laget så mye forskjellig musikk, og for meg har det alltid vært et problem å finne ut hvordan jeg skal instrumentere dem. Derfor måtte jeg alltid velge borte noen type låter før, men nå spiller vi masse av de mest populære låtene mine fra 80-tallet, forteller han.