Kjører nordnorsk variant

Å kjøre lokal profil betyr ikke å gå på akkord med kvaliteten.

BLUES: Den blå helgen er blitt et landemerke på Finnsnes for mange bluesband og -entusiaster over hele landsdelen – BlåCompaniet, her fra Finnsnesbluesen i fjor, står også i år på scenen på Hugos pub.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Koronarestriksjoner og et noe nedskalert format gjør at innehaver Hugo Nordnes velger å kjøre en lokal profil av Finnsnesbluesen også i år. Det skorter imidlertid ikke på musikere av nasjonalt format i nærmiljøet som kan innta scenen.

– En nordnorsk variant av bluesfestivalen, og i den sjangeren har vi mye bra. Kai-Sverre Fjellberg er den som har lengst reisevei, men fra Narvik stiller også Blårøyk. Fra vårt eget område har vi dessuten BlåCompaniet og Go-On. Til sammen er det snakk om 10-12 timers live-musikk fordelt på to dager, forteller Nordnes.