– Føler du kommer dit visene dine hører hjemme

Når du er visesanger på turné, er det like mye visene selv som velger hvor konserten skal være. Fredag spilte Ann-Iren Hansen på Pila Pub & Kultur på Skaland.

TURNÉ: Lett å være musiker på veien når du kommer til et sted som Pila, forteller Ann-Iren Hansen.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

I januar 2020 besøkte Ann-Iren Hansen Midt-Troms sist, med solkonsert på Finnsnes hos Fruene på torget. Tittellåten «Ikkje lukk hjertet igjen» fra hennes foreløpig siste album fra 2019 var selvskreven på setlisten. Bare noen uker senere hadde teksten fått en ekstra dimensjon.

– Det har vært krevende når man prøver nå ut med musikken. Låten handler nettopp om å gjøre noe som virker fåfengt, «plant et tre / som vinden legg ned», men likevel «ikkje lukk hjertet igjen». Nå er sangen med på alle konsertene mine, og nå synger jeg den like mye til meg selv som til publikum. Det har vært mange runder med konserter som er blitt avlyst. Men jeg – vi! – skal ikke lukke hjertet igjen. Ikke slutte med kultur, ikke la være å arrangere. «Ikkje lukk hjertet igjen» er blitt min «alt blir bra-sang», smiler Hansen.