Arrangerer festival i fjæra

Når viseklubben Geiga inviterer til sin første Naustfestival, er det med en lang gjesteliste på scenen.

NAUSTFESTIVAL: Viseklubben Geiga, på scenen Børge Henriksen, Per Harald Hansen, Linda Hansen og Stein Erik Henriksen under Sangen og musikkens dag tidligere i sommer på Finnsnes. Nå inviterer klubben til Naustfestival på Silsand.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Musikkfestivalen arrangeres for første gang fredag 27. august 2021, i fjæra på Silsand Nord, i et festivalområde som knapt kunne ha passet bedre for viseklubben: Forankring i visetradisjon og i egen geografi vises i bandnavnet: Navnet «Gisundet» har antagelig rot i det norrøne «geiga», som betyr å vingle eller gå skjevt. Fredag er både scene og backstage like over flomålet med sundet som bakteppe. Festivalområdet er lånt av klubb-medlem Børge Henriksen.

– Geiga-scenen, forklarer han. – Tidligere har vi arrangert visekvelder på Hugos, men på grunn av covid-19 har klubben valgt å prøve seg på musikkfestival her nede i fjæra i stedet. Her ser vi for oss å kunne arrangere konserter fra juni til september, og at viseklubben tilbyr en konsertscene til lokale band og artister med særlig vekt på unge utøvere.