Brødrene Stangnes spiller konsert sammen til helga:

– Dette blir en veldig genuin kulturopplevelse

To av Senjas store kulturtravere, Helge og Erling Stangnes, inntar til helga kultursalen på Sážžá med en musikalsk-lyrisk forestilling som forener Helges dikt og Erlings musikk i skjønn harmoni. 

Samarbeid: De to brødrene Helge (t.v.) og Erling Stangnes skal sammen fremføre Helges kjente lyrikk.  Foto: Kari Stangnes

kultur

I mange tiår har Helge Stangnes vært en av landsdelens mest kjente diktere, og lyrikken hans har vært framført av kjente musikere som Hekla Stålstrenga, Moddi og Boknakaran. Han og broren har nå bikket 80 år, men det stopper dem ikke fra å spille intet mindre enn to konserter kommende helg.

Lokale legender

– I fjor begynte vi å sysle med tanken om å arrangere en konsert med de to brødrene på heimebane, og det bydde seg som en god mulighet denne sommeren, forteller leder for UKM Arctic, Odd-Halvdan Jakobsen. Han er med-arrangør av forestillingen sammen med Senja kommune.