Barnefestivalen ble utsolgt på få timer:

– Artig, men synd at ikke alle kan være med

Til helga arrangeres Senja barnefestival på Lysnes på Senja. Hundrevis står på ventelistene til den vellykkede festivalen.

FRIVILLIGE: Det er både voksne og barn som utgjør de bortimot 60 frivillige til årets Senja barnefestival på Lysnes. (F.v) Marie Solheim, Rakel Solheim, Fredrik Lien Skjælaaen, Leonard Solheim, Emily Solheim, Camilla Solheim, Pedrikke Solheim, Ragnhild Solheim, Amalie Johnsen, Leander Iversen og Cathrine Solheim.  Foto: Dina Bråthen

kultur

Årets barnefestival går over to dager - lørdag 10. til søndag 11. juli, fra klokka 11 til 15 begge dagene. Da blir det muligheter for å fiske, lære å ro, se på gårdsdyr, ri på hest, sitte på tohjulstraktor, spille fotball, bygge båt, klatre i klatrevegg, se på teater og høre på konsert. Ifølge Cathrine Solheim, som er styreleder i Lysnes ungdomslag og festivalens produsent, har de bare måttet ta bort én aktivitet av hensyn til smittevern, nemlig ansiktsmaling.

Festivalen er gratis, men siden de har en begrensning på 200 gjester, må man bestille billett på forhånd. Solheim forteller at alle de 200 billettene til begge dagene ble utsolgt på bare få timer, og nå står rundt 400 stykker på ventelistene.