Løfter opp næringslivet og kulturen i Senja og Andøy kommune:

– En viktig begivenhet for oss

30. og 31. juli inviterer Sporløft til kultur- og næringshelg på Finnsnes. De ser store muligheter for samarbeidet mellom kommunene.

VIKTIG PROSJEKT: (f.v.) Bent Aune, Børre Lien, Tom-Rune Eliseussen og Svein Arild Berntsen mener Sporløft er et viktig prosjekt for framtiden for de to kommunene Senja og Andøy.  Foto: Dina Bråthen

kultur

Sporløft er et kultur- og næringsprosjekt mellom Andøy og Senja kommune, som startet opp i 2019 av initiativtaker Børre Hovda Lien. De har som mål å inspirere til kulturelt og næringsmessig samarbeid. I år skal de ha opplegg på Finnsnes 30. og 31. juli, med et næringsseminar hvor de skal fortelle om mulighetene og planene i og mellom Senja og Andøy, etterfulgt av både kunstutstilling og konsert.

På presentasjonen av denne kultur- og næringshelga som skal finne sted i slutten av juli, deltok både ordfører i Senja, Tom-Rune Eliseussen, samt varaordfører i Andøy, Lill Pettersen via Teams. Eliseussen mener samarbeidet mellom kommunene har stort potensiale, særlig på grunn av den positive utviklingen innenfor reiselivsnæringen og sjømatindustrien i begge kommunene. Målet med seminaret skal altså være å formidle disse ambisjonene og ideene.