Musikalsk solskinn i regnværet

Skylaget letnet litt da Lenvik menighet åpnet sommerkonserten lørdag kveld.
kultur

Åpningslåten «Here Comes the Sun» kan lett tillegges mer symbolsk betydning på en slik regntung junikveld. Lenvik menighet som arrangør viser også frem så mye mer enn en «kirkekonsert» i tradisjonell forstand når de inviterer til sine sommerkonserter. De representerer på sett og vis et tverrsnitt av mye av områdets kulturliv. Finnsnes kirkeband og ungdomskoret stod for mesteparten av programmet, men hadde også med sine musikalske gjester. Sammen bygger de en bredt sammensatt konsert.

Kulturliv

Det er en imponerende gjesteliste, musikalske meritter tatt i betraktning. Eirik Vildgren arbeider som organist på Senja og har bakgrunn som musikkprodusent og som musiker i den Spellemannspris-vinnende duoen Konradsen. Stéphanie Turcotte kommer fra Canada, har bakgrunn i klassisk musikk og arbeider for tiden med et solo-prosjekt som singer/songwriter. Det er stor avstand, både i tid og sjanger, mellom «Amazing Grace» og Turcottes vare tolkninger av det franskspråklige materialet, akkompagnert av Vildgren. Nataniel Martin Moddy-Lyngstad går fremdeles på ungdomsskolen, i 10. klasse, men styrer et mektig instrument i orgelet som han improviserer på. Leif Jakobsen er gjeste-elgitarist i kirkebandet på «Det skal lyse en sol» hvor Tove Angell er solist. Susanna Blamire fremfører «Walking On Music» av Roger Delongé på eufonium. Melodi og arrangering er også av kirkens eget musikkliv: Jon Blamire har tonesatt den gamle teksten «Kom Hellig Ånd med skapermakt». Odd Fredriksen i kirkebandet har bevisst valgt Halvdan Sivertsens originale arrangement på «Nordaførr vårvise».