Konkurrerer om tittelen Årets kokkespire

Jonas (12) fra Bjorelvnes konkurrerer søndag om tittelen Årets kokkespire Nord-Norge og en plass i den store finalen i Oslo i august.
kultur

Jonas Pettersen (12 år) har kvalifisert seg til nyvinningen Årets kokkespire. Søndag den 13. juni møter han tre andre kandidater fra Tromsø og Fauske i regionfinalen i Tromsø: Vilde Fjellstad (11), Håvard Hald (12) og Angelica Gabrielsen Kristoffersen (11). Og det er ikke taco og pizza de skal lage: De skal konkurrere om å lage den beste boknafisken med nykål og gulrot, heter det i presseskrivet fra arrangørene.

Nasjonal finale

Konkurransen er inspirert av nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser som Årets Kokk og Bocuse d’Or. Det er ingen ringere enn superkokkene Gunnar Jensen, Yvonne Steffensen og Espen Ramnestedt som skal avgjøre hvem av de fire som skal sendes til den nasjonale finalen i august i år.