Feirer 40-årsjubileum med jubileumskor

Brøstadbotn barnegospel har satt spor etter seg i kulturlivet gjennom fire tiår.

40-ÅRSJUBILEUM: Gjennom årene har godt og vel 500 barn vært innom Brøstadbotn barnegospel. Flere av medlemmene i prosjektkoret har i dag selv unger som synger i barnegospelen – fra venstre Tone Sørensen med Aina, Ellen Mikalsen Hals med Mari, Rakel Jensen med Leah og Marit Alvig Espenes med Tora.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

I god tid før koronapandemien har planen hele tiden vært å feire barnegospelens 40-årsjubileum. Først var tanken å sette opp forestillingen «Snehvit og de syv dverger» igjen. Det ville imidlertid bare få frem en liten del av hva barnekoret i Dyrøy har drevet med i alle disse årene, forteller dirigent Karin Storvoll. En kveld med «the best of…» ville by på en mer variert konsert. Da kom også ideen om ikke bare å ta frem gamle sanger, men også gamle sangere.

– Etter at vi opprettet en facebookside for tidligere medlemmer, strømmet det inn påmeldinger fra hele landet, fra Bergen, Asker, Søgne, Målselv, Ås, Tromsø, Harstad, Finnsnes og Sørreisa – og fra dyrøyværinger. Nå har vi passert 40 medlemmer i jubileumskoret, og vi går for jubileumskonsert i september, forteller Storvoll.